Vegan šokolaadivaht
Täistaimne šokolaadivaht valmib vaid mõnest lihtsast koostisosast ning maitseb imeliselt.
- 100 g tumedat 70% (vegan) šokolaadi
- 1 tl vanilliessentsi või 0,5 tl vanillikaunapastat
- 135 ml aquafabat ehk 400 g kikerhernekonservist nõrutatud vedelikku
Sulata šokolaad vesivannil.
Lisa juurde vanill ning jäta jahtuma.
Vahusta vedelik tugevaks heledaks vahuks.
Sega veidi jahtunud šokolaad õrnalt vahuga, tõsta pokaalidesse ning vähemalt paariks tunniks külmkappi. Serveeri marjade ning (taimse) jogurti või vahukoorega.
Magusama šokolaadivahu saad - kui kasutad kvaliteetset piimašokolaadi. Sel juhul ei ole magustoit aga enam täistaimne.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.