Go Back
Vegan šokolaadivaht vaarikatega

Vegan šokolaadivaht

Täistaimne šokolaadivaht valmib vaid mõnest lihtsast koostisosast ning maitseb imeliselt.
Magustoit
4 pokaali

Vaja läheb
  

  • 100 g tumedat 70% (vegan) šokolaadi
  • 1 tl vanilliessentsi või 0,5 tl vanillikaunapastat
  • 135 ml aquafabat ehk 400 g kikerhernekonservist nõrutatud vedelikku

Tee nii
 

  • Sulata šokolaad vesivannil.
  • Lisa juurde vanill ning jäta jahtuma.
  • Vahusta vedelik tugevaks heledaks vahuks.
  • Sega veidi jahtunud šokolaad õrnalt vahuga, tõsta pokaalidesse ning vähemalt paariks tunniks külmkappi. Serveeri marjade ning (taimse) jogurti või vahukoorega.

Nipid

 
Magusama šokolaadivahu saad - kui kasutad kvaliteetset piimašokolaadi. Sel juhul ei ole magustoit aga enam täistaimne. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.