Mõnusalt kreemine ja kerge pirukas valmib mugavalt õhkfritüüris ning trühvlimeki saab see küpsetis uuest musta trühvliga Merevaigust.
Hommikusöök
20cm vorm
Vaja läheb
1suurem GV tortilla
350gsuvikõrvitsat
3muna
70gTere vahukoort
2kuhjaga sl ehk u 100 g trühvliga Merevaiku
peotäis riivjuustu, nt kuivemat mozzarella't
soola-pipart
Tee nii
Riivi suvikõrvits ja pigista sellest nii palju vett välja, kui jaksad.
Klopi munad koore ja musta trühvli Merevaiguga ning maitsesta vähese soolaga.
Suru tortilla õhkfritüüri mahtuva ahjuvormi põhja, mina kasutan 20-cm vormi.
Puista põhjale suvikõrvits, vala peale munasegu, raputa juust ning kõige peale keeruta veidi musta pipart.
Küpseta õhkfritüüris küpsetusrežiimil 150 kraadi juures 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis tahenenud. Serveeri soojalt või jahtunult - pirukas on igati hea!
Nipid
Kui kasutad gluteenivaba tortilla’t - saad GV pirukaKui sul sobivat ahjuvormi ei ole, sobib ka väiksem lahtikäiv koogivormÄra suvikõrvitsavedelikku ära viska, vaid lisa see supipuljongisse või smuutissePirukas on maitsev nii soojalt kui ka jahtunult
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.