Tervislikumad Snickersi ampsud
Mõnusad maiustused, mida endale sügavkülma kohe hea varuga valmistada, et magusaisu korral oleks võtta!
Põhi
- 70 g täisterakaerajahu
- 50 g mandlijahu
- 35 g sulatatud kookosõli
- 2 tl agaavi- või vahtrasiirupit
Datlikreem
- 200 g pehmeid datleid, kivideta kaal
- 80 g maapähklikreemi
- veidi vett
Glasuur
- 100 g tumedat 70% šokolaadi
- 10 g kookosõli
Sega põhjaained läbi ning suru külmakindla toidukilega kaetud u 20x13 cm karbi põhja.
Puhasta datlid kividest ning mõõda koos maapähklikreemi ja soolaga Blendteci Twister kannu. Lisa veidi vett, alustades u 2 sl ning surista paksuks kreemiks.
Määri datlikreem põhjale ja suru peale soolaga maapähklid. Pane karp mõneks tunniks sügavkülma.
Sulata šokolaad kookosõliga, lõika külm kommiplaat ruutudeks ja kasta ruudud tumedasse šokolaadi või triibuta šokolaad ruutudele. Hoia sügavkülmas.
Kommide valmistamiseks sobivad hästi sügavkülmakindlast plastist toidukarbid
Antud šokolaadi kogusest saad pooled ruudud üleni glasuuriga katta ning pooltele teha triibud. Kui tahad kõiki komme šokolaadi kasta, võta 2x glasuuri aineid
Hoia komme sügavkülmas ja söö otse külmast - nii on nad kõige paremad
Kui kasutad kuivatatud datleid, vala neile keev vesi ning lase kausis pool tundi-tunnike pehmeneda
Valmista komme maapähklite asemel ka banaaniviiludega - viib keele alla!
Kui soovid datlikreemi mõnes muus magustoidus kasutada või teed komme soolapähklite asemel banaaniviiludega, lisa Twister kannu ka helde näpuotsatäis soola, et datlite magusust tasakaalustada ja saada soolakaramelli efekt. Kuna maapähklid on ise soolased, siis siin kommides kreemile eraldi soola ei ole vaja lisada
Põhja võid valmistada ka ilma siirupita - siis on ta lihtsalt veidi muredam, kuna siirupi on siin eelkõige 'liimi', mitte magustaja rollis
Kui kasutad GV kaerajahu - on kommid ka gluteenivabad
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.