Go Back
Taimne boršipõhi

Taimne boršipõhi

Kodumaistest aiasaadustest valminud supp maitseb imeliselt ning purki pandud supipõhi on päevapäästja, kui kõht on tühi ning tahaks kiirelt midagi maitsvat.
Hoidis
4.5 l supipõhja

Vaja läheb
  

  • 1 kg sibulat
  • 1 kg porgandit
  • 1 kg peeti
  • 2 kg peakapsast
  • 1,5 klaasi mahedamaitselist õli
  • 600 g kontsentreeritud tomatipastat
  • 5 cl 30% toiduäädikat
  • 4 loorberilehte
  • 10 musta pipra tera
  • 5 vürtsitera
  • 4 triiki sl soola
  • 2/3 klaasi rafineerimata suhkrut

Tee nii
 

  • Koori ja riivi sibul, porgand, peet ning viiluta peenelt kapsas. Köögivilju on mugav riivida köögikombainiga, sibulat aitab hakkida ka blender.
  • Kuumuta suures potis õli ning prae sibulat ja porgandit, kuni sibul on kuldne.
  • Lisa tomatipasta ning prae mõni minut.
  • Järgmisena lisa potti peet, kapsas ning maitseained, v.a äädikas, ning kuumuta madalal tulel aeg-ajalt segades 20-30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  • Lisa äädikas ning kuumuta veel 2 minutit. Maitse ja lisa vajadusel suhkrut või äädikat, et magus ja hapukus oleksid tasakaalus. Segu peab olema päris maitsekas, kuna suppi valmistades lahjendad seda veega.
  • Tõsta kuum supipõhi steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
  • Supi valmistamiseks sega supipõhi 1:1 vahekorras veega, kuumuta keemiseni ning serveeri meelepäraste lisandite, näiteks hapukoore ning maitserohelisega.

Nipid

Toekama supi jaoks - lisa supipõhjale koos veega ka keedetud punaseid ube. Punaste ubadega borši valmistatakse ka mitmel pool Ukrainas! 
 
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.