Go Back
Pulgakoogid

Pulgakoogid

Kõige lihtsam magustoit, millega saavad hakkama nii suured kui ka väikesed magusasõbrad.
Kook
20 koogikest

Vaja läheb
  

  • 400 g biskviiti
  • 170-200 g maitsestamata toorjuustu
  • 4+2 sl külmkuivatatud vaarikaid või muid hapukaid marju
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 3 sl õli

Lisaks

  • pulgakookide pulki või paberist joogikõrsi

Tee nii
 

  • Pudista biskviit puruks, seda saab lihtsasti teha näiteks köögikombainis.
  • Sega biskviidipuru juurde 4 sl marju ning toasoe toorjuust, algustades 150 grammist ning lisades seda vähehaaval, kuni saad tihke tekstuuriga kergelt vormitava segu. Olenevalt biskviidist ei pruugi kõike toorjuustu vaja minna. Ülejäänud marjad jäta kaunistamiseks.
  • Vormi segust väikesed pallikesed ning pane need külmkappi tahenema.
  • Sulata tume šokolaad koos õliga vesivannil.
  • Kasta pulk kõigepealt 1-cm sügavuselt šokolaadi, et see töötaks liimina ja aitaks kooki pulga küljes hoida. Seejärel pista pallike pulga otsa ning pane uuesti külmkappi 10 minutiks tahenema. Kui glasuur vahepeal tahenema hakkab, soojenda see uuesti vesivannil vedelaks.
  • Kasta pulgakoogid ettevaatlikult šokolaadi, nii et need saavad igalt poolt kaetud, lase üleliigsel glasuuril maha valguda ning jäta tahenema. Hästi sobib selleks tükk penoplasti, kuhu koogid seisma torgata.
  • Puista enne, kui glasuur taheneda jõuab koogikestele mõned külmkuivatatud marjad. Hoia koogikesi serveerimiseni külmkapis.

Nipid

GV pulgakookide jaoks - valmista ise meelepärase retsepti järgi gluteenivaba biskviit.
LV pulgakookide jaoks - kasuta laktoosivaba toorjuustu ning vaata, et šokolaadis ega biskviidis või keeksis ei oleks laktoosiga piimatooteid.
Biskviiti on lihtsam peenestada, kui see on mõni päev seisnud, mitte päris värske küpsetis. 
Vaarikate asemel katseta ka teiste külmkuivatatud marjade ning lisanditega. 
Ühesuurused koogid saad, kui jagad valmis koogimassi kaheks võrdseks osaks, mõlemad osad uuesti kaheks ning iga osa viieks. Saadud tükkidest on lihtne vormida 20 ühesuurust pallikest.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.