Mungubade idandamine
Idandamine on imelihtne ning sa ei vaja selleks ka mingeid spetsiaalseid idandamisnõusid. Tavaline klaaspurk sobib samuti kenasti, et lühikese ajaga värsked vitamiinidest pungil idandid toidulauale võluda.
Lisaks
- sõela
- klaaspurki
- tükki marlit, mis ulatuks kahekordselt üle purgisuu
- kummipaela marli kinnitamiseks
Esimesel päeval
Loputa mungoad jooksva vee all sõelal, vala purki ja kata puhta külma veega nii, et vesi ulatuks paar sentimeetrit üle ubade.
Jäta purk 12 tunniks või ööseks toatemperatuurile pimedasse seisma.
Teisel päeval
Vala vesi purgist ära, loputa mungoad jooksva vee all sõelal ja nõruta korralikult.
Vala oad tagasi puhtasse purki, kata purgisuu kahekordse niiske marliga ja kinnita kanga ääred kummiga.
Säti purk tagurpidi toe najale seisma, nii et oad oleksid vastu marlit. Leia purgile selline viltune nurk, et õhk pääseks läbi kanga. Hoia purki pimedas, sest valguse käes muutuvad idandid mõrkjaks.
Neljandal-viiendal päeval
Hoia idandeid õhukindlalt puhtas karbis külmkapis ja söö ära mõne päeva jooksul.
Alusta uue laariga, kui ühed idandid on valmimas, sest maitsvad idandid kaovad külmkapist kiiresti.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.