Go Back
mungoa idandid

Mungubade idandamine

Idandamine on imelihtne ning sa ei vaja selleks ka mingeid spetsiaalseid idandamisnõusid. Tavaline klaaspurk sobib samuti kenasti, et lühikese ajaga värsked vitamiinidest pungil idandid toidulauale võluda.
Salat
400 g

Vaja läheb
  

  • 1 dl mahedaid mungube

Lisaks

  • sõela
  • klaaspurki
  • tükki marlit, mis ulatuks kahekordselt üle purgisuu
  • kummipaela marli kinnitamiseks

Tee nii
 

Esimesel päeval

  • Loputa mungoad jooksva vee all sõelal, vala purki ja kata puhta külma veega nii, et vesi ulatuks paar sentimeetrit üle ubade.
    mungoad kausis
  • Jäta purk 12 tunniks või ööseks toatemperatuurile pimedasse seisma.
    mungoad

Teisel päeval

  • Vala vesi purgist ära, loputa mungoad jooksva vee all sõelal ja nõruta korralikult.
  • Vala oad tagasi puhtasse purki, kata purgisuu kahekordse niiske marliga ja kinnita kanga ääred kummiga.
  • Säti purk tagurpidi toe najale seisma, nii et oad oleksid vastu marlit. Leia purgile selline viltune nurk, et õhk pääseks läbi kanga. Hoia purki pimedas, sest valguse käes muutuvad idandid mõrkjaks.

Kolmandal päeval

  • Loputa ube läbi marli ohtra veega hommikul ja õhtul. Nõruta vesi iga kord läbi marli korralikult purgist välja.
    Mungoad
  • Ülejäänud aja hoia purki tagurpidi viltuselt toe najal pimedas toatemperatuuril.
    Mungoad

Neljandal-viiendal päeval

  • Mungoad idanevad paari päevaga. Seega neljandal päeval võid idandeid juba süüa. Kui soovid priskemaid idandeid, oota veel üks päev.
    Mungoad

Nipid

Hoia idandeid õhukindlalt puhtas karbis külmkapis ja söö ära mõne päeva jooksul. 
Alusta uue laariga, kui ühed idandid on valmimas, sest maitsvad idandid kaovad külmkapist kiiresti.
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.