Lihtne coleslaw
Krõmps coleslaw sobib ideaalselt grilli kõrvale, burksi vahele või ka niisama mõne lisandiga kergemaks lõunaks. Siinne salat on kergelt juustuse meki saanud uuest Merevaigu juustumajoneesist.
1 mõnusalt suur kausitäis
- 1 väiksem värske kapsa pea
- 3 keskmist porgandit
- 1 suur mahlane õun
- 1 punane sibul
- peotäis peterselli
Kastme jaoks:
- 2/3 pakki Merevaigu juustumajoneesi
- 3 kuhjaga sl maitsestamata Kreeka jogurtit
- 8 sl õunaäädikat
- soola-pipart
Haki kapsas peenelt, riivi porgand ja õun ning viiluta sibul. Haki ka petersell.
Sega kastmeained omavahel ning seejärel salatiga.
Salat sobib kohe söömiseks ning külmkapis hoides on väga hea ka järgmisel päeval.
Ära kapsast riivi - vaid haki noaga või lõika mandoliiniga. Muidu kaotab see oma krõmpsu ja salat saab vesine.
Ilma suhkruta - paljud kapsasalatid sisaldavad suhkrut, mis kapsa maitse eriti hästi esile toob, kuid lisades salatile mahlase ja magusa õuna, ei ole suhkrut vaja!
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.