Mahlane ning valgurikas karask valmib kiiresti ning lihtsatest, tavaliselt kodus olemas olevatest koostisosadest.
Leib-sai
1päts
Vaja läheb
330 gFarmi klassikalist kodujuustu
200gkaerahelbeid + veidi peale puistamiseks
4muna
2sloliiviõli
0,5tlsoola
1tlküpsetuspulbrit
peotäis meelepäraseid seemneid
Tee nii
Mõõda kõik koostisosad, v.a seemned blenderisse ning surista ühtlaseks taignaks.
Sega sisse seemned.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse leivavormi, puista peale kaunistuseks veidi kaerahelbeid ning vajuta märja spaatliga piki karaskit vagu, et küpsetis saaks sealt kerkida.
Küpseta 180 kraadi juures 60 minutit ning lase veidi enne lahti lõikamist jahtuda.
Nipid
Gluteenivabaks karaskiks - kasuta GV kaerahelbeid.Laktoosivabaks karaskiks - kasuta LV kodujuustu, nagu näiteks Farmi klassikaline 2% kodujuust. Seemnete asemel - võid lisada karaskisse hakitud pähkleid või seemned hoopis ära jätta. Hoiustakaraskit kuivas ja jahedas, suvel külmkapis.*retsept valmis koostöös Farmiga.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.