Mõõda kikerherned ohtra külma veega kaussi ja lase üle öö või 24 tundi toatemperatuuril paisuda.
Loputa ligi kolm korda paisunud herned jooksva vee all ja kurna.
Vala kikerherned, sibul, küüslauguküüned ja aiaürdid blenderisse. Olenevalt masina suurusest võid falafelitaigna valmistada kahes osas.
Surista mass kergelt tükiliseks püreeks, lisa maitseained ja surista uuesti läbi.
Tõsta tainas kaussi, lisa jahu ja küpsetuspulber ning sega läbi. Küpsetuspulbri lisamine muudab falafelid õhulisemaks ja pallikeste tekstuuri pehmemaks.
Vormi taignast märgade kätega pallikesed ja lase külmkapis pool tundi taheneda.
Võid jätta pallikesed külmkappi ka kauemaks ja falafelid alles vahetult enne söömist valmis frittida. Samuti võid toored falafelid sügavkülmutada ja neid otse jääkapist, ilma sulatamata frittida.
Vala väikesesse potti 3−4sentimeetrine kiht õli, kuumuta 180 kraadini ning friti falafele mitmes jaos mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed, kokku 1−2 minutit. Jälgi, et õli temperatuur ei tõuseks üle 190 kraadi.
Tõsta falafelid kahekordsele köögipaberile minutiks tahenema ja serveeri valmis pallikesi kuumalt meelepäraste lisanditega.