Klassikaline Caesari salat
Klassikaline versioon maailmakuulsast salatist, mille geniaalsus peitub koostisosade vähesuses ning tõeliselt maitsekas kastmes.
- 1 suur pea Rooma salatit
- 6 viilu koorikuga (gluteenivaba) saia, hästi sobib hapusai
- praadimiseks õli
- serveerimiseks parmesani ja musta pipart
Kastmeks
- 2 munakollast
- poole sidruni mahl
- 2/3 tl seemnetega sinepit
- 1 küüslauguküüs
- 5-7 anžoovisefileed
- 2 sl külmpressi oliiviõli
- 8 sl mahedamaitselist, näiteks rapsiõli
- 2 sl peenelt riivitud parmesani
- soola-pipart
Valmista kaste
Vispelda munakollased sidrunimahla ning sinepiga läbi.
Koori ja pressi küüslauk, suru koos anšoovistega noaseljaga pastaks ning lisa munasegule.
Lisa peene nirena pidevalt vispeldades mõlemad õlid, kuni saad paksu heleda majoneesi konsistentsiga emulsjooni. Võid kastme ka madalal kiirusel saumiksriga valmistada.
Sega kastmesse parmesan ning maitsesta soola-pipraga. Vajadusel lisa veel sidrunimahla.
Sega salat kokku
Pese ning kuivata salat. Rebi käte vahel tükkideks ning sega kastmega. Olenevalt salatipea suurusest ei pruugi kogu kastet vaja minna.
Puista salatile krutoonid, tõmba peale mõned parmesanilaastud ning lisa paar keerdu värskelt jahvatatud musta pipart.
Kastme ning krutoonid võid varem valmis teha, nii võtab salati kokkupanek vaid mõned minutid.
GV salati jaoks - kasuta gluteenivaba saia
LV salati jaoks - kvaliteetne parmesan on naturaalselt laktoosivaba!
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.