Go Back
Kirsijäätis

Kirsi-semifreddo

Kompotikirssidest koduse jäätisevormi ehk semifreddo saad varem valmis teha, nii et magusaisu või magustoidu käigu ajal pole vaja muud teha, kui valmis maius jääkapist välja võtta.
Magustoit
8 sööjale

Vaja läheb
  

Marjalisandi jaoks

  • 200 g kompotikirsse või -mureleid + serveerimiseks
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1-2 tl suhkrut, olenevalt kompoti magususest
  • poole sidruni riivitud koor

Semifreddo jaoks

  • 4 munakollast
  • 1 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4 dl vahukoort

Krõbeda puru jaoks

  • 1 dl kaerahelbeid
  • 1 dl mandlilaaste
  • 1 sl mett
  • 1 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola

Tee nii
 

  • Marjalisandi jaoks blenderda 200 g kivideta kompotikirsse või -mureleid koos sidrunikoore, suhkru ning vanilliga ühtlaseks.
    Kirsijäätis
  • Semifreddo jaoks löö munakollased ja terve muna kaussi, lisa suhkur ja vanill.
    Kirsijäätis
  • Kuumuta segu vesivannil pidevalt vispeldades 3-4 minutit, kuni suhkur on lahustunud ning kreem kergelt paksenenud. Vaata, et kausi põhi ei puutuks vastu vett, muidu võid kreemi asemel saada munapudru. Tõsta kauss vesivannilt ning vahusta veel 3-4 minutit, kuni saad heleda vahu.
    Kirsijäätis
  • Vahusta vahukoor pehmeks vahuks ning sega ettevaatlikult paaris jaos kreemiga.
    Kirsijäätis
  • Tõsta pool kreemist toidukilega kaetud keeksivormi.
    Kirsijäätis
  • Tõsta kreemile 2/3 marjapüreest.
    Kirsijäätis
  • Tõsta peale ülejäänud kreem ning viiruta sellele ettevaatlikult ülejäänud püree. Kata toidukilega, nii et see puutub vastu kreemi ning lase sügavkülmas vähemalt 8 tundi jäätuda.
    Kirsijäätis
  • Tõsta kõik puru koostisosad kuivale pannile ning rösti, kuni helbed ning mandlilaastud on helekuldsed. Tõsta pannilt jahtuma ja hoia serveerimiseni kuivas. Serveeri semifreddo’t viiludena koos krõbeda puruga.
    Krõbe müsli

Nipid

LV magustoidu jaoks - kasuta laktoosivaba vahukoort. 
GV magustoidu jaoks - kasuta gluteenivaba märgisega kaerahelbeid või asenda kaer hakitud meelepäraste pähklitega ning serveeri magustoitu hoopis meega röstitud pähklipuruga. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.