Peet ja kitsejuust on kooslus, mida leiab nii mõnegi restorani menüüst. Hõrgu salati valmistamine on lihtne ning kui kasutad juba varem valmis röstitud peeti, siis ka väga kiire. Eriti maitsvaks teeb salati kitsejuustul olev karamell.
Salat
4sööjale
Vaja läheb
600gpuhastatud toorest või röstitud peeti
1suur õun
100glambasalatit
peotäis Kreeka pähkleid
350-400gkoorikuga pehmet kitsejuustu
2slsuhkrut
Kastmeks
3sloliiviõli
2slveiniäädikat
1tlmett
1tlsinepit
soola-pipart
Tee nii
Koori ja tükelda toores peet, sega vähese oliiviõliga ning rösti ahjus 180 kraadi ja pöördõhuga pehmeks. Juba röstitud peet lõika sektoriteks.
Kastme jaoks vispelda kõik ained omavahel ning maitsesta soola-pipraga.
Viiluta õun ning sega lambasalati, peedi ning kastmega.
Puista kitsejuustuviiludele õhuke kiht suhkrut ning sulata see brüleekreemi gaasipõletiga karamelliseks. Teise võimalusena tõsta suhkruga juustuviilud mõneks minutiks ahju tulise grillielemendi alla, kuni suhkur hakkab mullitama, aga juust ise veel ei sula.
Rösti kuival pannil pähkleid mõni minut, kuni tunned pähklilõhna. Kui karamellistad kitsejuustu ahjus, rösti ka pähklid seal.
Tõsta juustuviilud salatile, puista peale pähklid ning serveeri kohe.
Nipid
Kaunimaks serveerimiseks võid salatiportsud eraldi taldrikutesse valmis teha. Suurt kitsejuustuhalgu olen kohanud Promo Cash&Carry's, Stockmannis ja Kaubamajas.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.