Kaerahelbe-šokolaadikoogid
Laial skaalal kindlasti tervislike küpsetiste hulka kuuluvad šokolaadikoogid maitsevad parimalt soojalt. Soovi korral lisa juurde maitsestamata Kreeka jogurtit ja marju.
- 1 suur küps banaan
- 175 g piima või taimset jooki
- 60 g kaerahelbeid
- 1 kuhjaga sl magustamata kakaopulbrit
- 1/4 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- väike peotäis pähkleid
- 30 g tumedat 70% šokolaadi
Mõõda banaan, piim, helbed, kakao, küpsetuspulber ja sool Blendteci blenderisse ning surista 10 sekundit.
Vala 4 kuumakindlasse magustoiduvormi.
Lisa iga koogikese keskele šokolaaditükk ning puista peale hakitud pähkleid ja šokolaadi.
Küpsta koogikesi õhkfritüüris küpsetusrežiimil 165 kraadi juures 15 minutit.
Naudi kohe - koogikesed on parimad soojalt
Gluteenivabadeks koogikesteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid
Vegan koogikesteks - kasuta piima asemel taimset jooki
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.