Go Back
tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija

Kaerahelbe-šokolaadikoogid

Laial skaalal kindlasti tervislike küpsetiste hulka kuuluvad šokolaadikoogid maitsevad parimalt soojalt. Soovi korral lisa juurde maitsestamata Kreeka jogurtit ja marju.
Kook
4 tk

Vaja läheb
  

  • 1 suur küps banaan
  • 175 g piima või taimset jooki
  • 60 g kaerahelbeid
  • 1 kuhjaga sl magustamata kakaopulbrit
  • 1/4 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • väike peotäis pähkleid
  • 30 g tumedat 70% šokolaadi

Tee nii
 

  • Mõõda banaan, piim, helbed, kakao, küpsetuspulber ja sool Blendteci blenderisse ning surista 10 sekundit.
  • Vala 4 kuumakindlasse magustoiduvormi.
  • Lisa iga koogikese keskele šokolaaditükk ning puista peale hakitud pähkleid ja šokolaadi.
  • Küpsta koogikesi õhkfritüüris küpsetusrežiimil 165 kraadi juures 15 minutit.

Nipid

Naudi kohe - koogikesed on parimad soojalt
Gluteenivabadeks koogikesteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid
Vegan koogikesteks - kasuta piima asemel taimset jooki
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.