Go Back
Näkileivad toidublogija Kristi Rebane

Juustumajoneesi näkileivad

Mõnusalt krõbedad näkileivad on seemnetest pungil ning tänu juustumajoneesile kerge juustuõhetusega.
Suupiste
1 ahjuplaaditäis

Vaja läheb
  

  • 100 g toortatrajahu
  • 80 g seemneid + 1 tl peale puistamiseks
  • 50 g Merevaigu juustumajoneesi
  • 70 g vett
  • 1 tl soola

Tee nii
 

  • Sega kõik koostisosad kausis läbi ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks.
  • Võta pealt pealmine paber ja tõmba taignaplaat lauanoaga ruuduliseks.
  • Puista peale veel veidi seemneid, näiteks seesamiseemneid, ning küpseta 150 kraadi juures pöördõhuga 20-25 minutit, kuni kreekerid on helekuldsed.
  • Murra lõikekohtadest tükkideks ning krõbista niisama või serveeri meelepärase dipikastmega. 

Nipid

Kasuta just neid seemneid, mida sul parajasti kapis leidub, näiteks lina-, päevalille-, seesami-, chia-, ja kooritud kanepiseemneid
Eriti lihtne on tainast rullida kahe korduvkasutatava küpsetuspaberilehe vahel
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.