Juustumajoneesi näkileivad
Mõnusalt krõbedad näkileivad on seemnetest pungil ning tänu juustumajoneesile kerge juustuõhetusega.
- 100 g toortatrajahu
- 80 g seemneid + 1 tl peale puistamiseks
- 50 g Merevaigu juustumajoneesi
- 70 g vett
- 1 tl soola
Sega kõik koostisosad kausis läbi ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks.
Võta pealt pealmine paber ja tõmba taignaplaat lauanoaga ruuduliseks.
Puista peale veel veidi seemneid, näiteks seesamiseemneid, ning küpseta 150 kraadi juures pöördõhuga 20-25 minutit, kuni kreekerid on helekuldsed.
Murra lõikekohtadest tükkideks ning krõbista niisama või serveeri meelepärase dipikastmega.
Kasuta just neid seemneid, mida sul parajasti kapis leidub, näiteks lina-, päevalille-, seesami-, chia-, ja kooritud kanepiseemneid
Eriti lihtne on tainast rullida kahe korduvkasutatava küpsetuspaberilehe vahel
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.