Go Back
Grillitud sidrunikeeks toidublogija Kristi Rebane

Grillitud sidrunikeeks kardemoniste ploomidega

Grillitriibuline keeks saab tänu mee-või-sidrunisegule ekstra mahlane ning hapukas ploomilisand on sooja keeksi kõrvale kui loodud.
Magustoit
3 sööjale

Vaja läheb
  

  • 6 viilu jagu Schäri sidrunikeeksi
  • 15 g võid
  • 1 sl mett
  • 1 sidruni mahl

Ploomilisand

  • 10-12 ploomi
  • 1 sl suhkrut
  • 1/3 tl jahvatatud kardemoni
  • 1/3 tl jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks

  • maitsestamata Kreeka jogurtit või vaniljejäätist

Tee nii
 

  • Lõika keeksist 6 viilu.
  • Sulata või mee ning sidrunimahlaga.
  • Grilli keeksiviilud grillpannil (või õuegrillil) mõlemalt poolt triibuliseks.
  • Samal ajal poolita ploomid ja eemalda kivid. Niisuta grillitud keeksiviile või-mee-sidruniseguga ning jäta ootele.
  • Tõsta pannile ploomid ja küpseta paar minutit, kuni viljad on jumekad ja kergelt pehmed.
  • Võta tulelt, puista peale suhkur, kardemon ja kaneel ning sega läbi.  
  • Serveeri sooje keeksiviile ploomide ning Kreeka jogurti või vaniljejäätisega.  

Nipid

Katseta suvel ka teiste luuviljalistega - väga hästi sobivad näiteks virsikud, nektariinid ja aprikoosid
Laktoosivabaks magustoiduks - võta LV jogurt või jäätis
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.