Grillitud sidrunikeeks kardemoniste ploomidega
Grillitriibuline keeks saab tänu mee-või-sidrunisegule ekstra mahlane ning hapukas ploomilisand on sooja keeksi kõrvale kui loodud.
- 6 viilu jagu Schäri sidrunikeeksi
- 15 g võid
- 1 sl mett
- 1 sidruni mahl
Ploomilisand
- 10-12 ploomi
- 1 sl suhkrut
- 1/3 tl jahvatatud kardemoni
- 1/3 tl jahvatatud kaneeli
Serveerimiseks
- maitsestamata Kreeka jogurtit või vaniljejäätist
Lõika keeksist 6 viilu.
Sulata või mee ning sidrunimahlaga.
Grilli keeksiviilud grillpannil (või õuegrillil) mõlemalt poolt triibuliseks.
Samal ajal poolita ploomid ja eemalda kivid. Niisuta grillitud keeksiviile või-mee-sidruniseguga ning jäta ootele.
Tõsta pannile ploomid ja küpseta paar minutit, kuni viljad on jumekad ja kergelt pehmed.
Võta tulelt, puista peale suhkur, kardemon ja kaneel ning sega läbi.
Serveeri sooje keeksiviile ploomide ning Kreeka jogurti või vaniljejäätisega.
Katseta suvel ka teiste luuviljalistega - väga hästi sobivad näiteks virsikud, nektariinid ja aprikoosid
Laktoosivabaks magustoiduks - võta LV jogurt või jäätis
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.