Gluteenivabad "õunapirukad" võileivagrillis
Lihtsad ohtra õunatäidisega "pirukad" valmivad hoopis leivast ning ahju asemel vanas heas võileivagrillis.
- 4 viilu Schäri gluteenivaba leiba, nt Maestro Vital
- võid
- 1 suur või 2 väiksemat haput õuna, nt "Antonovkat"
- 1 sl rafineerimata suhkrut
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 1 sl pestud rosinaid
- 1 sl metspähkleid
Määri leivaviilud võiga.
Puhasta ja haki õun peenelt ning küpseta pannil koos killu või, suhkru, kaneeli, rosinate ja metspähklitega mõni minut, kuni õunad on poolpehmed.
Tõsta täidis kahele leivaviilule, kata teiste viiludega ning küpseta pirukad võileivagrilli vahel krõbedaks.
Naudi kuumalt koos klaasi külma piimaga.
Laktoosivabade pirukate jaoks - kasuta LV võid
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.