Go Back
Gluteenivaba kapsapirukas Kristi Rebane toidublogija

Gluteenivabad kapsapirukad

Gluteenivabad kapsapirukad valmivad mitmekordses riisipaberis, mis jääb küpsedes mõnus krõbe ja meenutab lehttainast.
Soolane ja soe
10 pirukat

Vaja läheb
  

Tainaümbris

  • 20 tk riisipaberit - u 200 g
  • 2 suurt muna
  • 2 dl piima või taimset jooki
  • 1/3 tl soola
  • soovi korral seesamiseemneid peale raputamiseks

Täidis

  • u 500 g peakapsast
  • 3 muna
  • soola-pipart

Tee nii
 

Täidis

  • Keeda täidisesse minevad munad kõvaks - 11-12 minutit.
  • Haki kapsas peenelt ning hauta vähese veega pehmeks. Maitsesta soola-pipraga.
  • Koori ja haki keedetud munad, sega kapsaga ning jäta täidis jahtuma.

Pirukad

  • Klopi ülejäänud munad piimaga madalas laias kausis lahti ning maitsesta soolaga.
  • Kasta riisipaber muna-piimasegusse, lase 5-10 sekundit vedelikku endasse imeda ning tõsta teisele taldrikule või suurele lõikelauale.
  • Tee sama moodi ka teise riisipaberiga ning tõsta see esimese peale.
  • Tõsta kahekordse leotatud riisipaberi alumisse serva kapsatäidist ning vormi pirukaks, nagu teeksid kapsarulle: esiteks tõsta alumine äär täidisele, seejärel küljed ning viimaseks rulli pirukas kokku.
  • Valmista nii kahekordse riisipaberiga kõik pirukad ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral puista peale seesamiseemneid.
  • Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 25-30 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed ja krõbedad.

Nipid

Laktoosivabadeks pirukateks - kasuta LV piima või taimset jooki. 
Valmista sarnaselt ka teiste täidistega pirukaid - küpsetised saavad head nii soolaseid kui ka magusaid! Vaata ideid siit samast ülalt postitusest!
Küpseta pirukaid mugavalt õhkfritüüris - kui teed kohe söömiseks väiksema koguse. 
Kui teed väiksema koguse pirukaid ja munapiima jääb üle - pane see õhukindlalt purki ja hoia külmkapis, et seda järgmisel päeval uuesti pirukate tegemiseks kasutada, või sega ülejääk omleti- või pannkoogitaignasse.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.