Gluteenivabad kapsapirukad valmivad mitmekordses riisipaberis, mis jääb küpsedes mõnus krõbe ja meenutab lehttainast.
Soolane ja soe
10pirukat
Vaja läheb
Tainaümbris
20tkriisipaberit - u 200 g
2suurt muna
2dlpiima või taimset jooki
1/3tlsoola
soovi korral seesamiseemneid peale raputamiseks
Täidis
u 500gpeakapsast
3muna
soola-pipart
Tee nii
Täidis
Keeda täidisesse minevad munad kõvaks - 11-12 minutit.
Haki kapsas peenelt ning hauta vähese veega pehmeks. Maitsesta soola-pipraga.
Koori ja haki keedetud munad, sega kapsaga ning jäta täidis jahtuma.
Pirukad
Klopi ülejäänud munad piimaga madalas laias kausis lahti ning maitsesta soolaga.
Kasta riisipaber muna-piimasegusse, lase 5-10 sekundit vedelikku endasse imeda ning tõsta teisele taldrikule või suurele lõikelauale.
Tee sama moodi ka teise riisipaberiga ning tõsta see esimese peale.
Tõsta kahekordse leotatud riisipaberi alumisse serva kapsatäidist ning vormi pirukaks, nagu teeksid kapsarulle: esiteks tõsta alumine äär täidisele, seejärel küljed ning viimaseks rulli pirukas kokku.
Valmista nii kahekordse riisipaberiga kõik pirukad ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral puista peale seesamiseemneid.
Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 25-30 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed ja krõbedad.
Nipid
Laktoosivabadeks pirukateks - kasuta LV piima või taimset jooki. Valmista sarnaselt ka teiste täidistega pirukaid - küpsetised saavad head nii soolaseid kui ka magusaid! Vaata ideid siit samast ülalt postitusest!Küpseta pirukaid mugavalt õhkfritüüris - kui teed kohe söömiseks väiksema koguse. Kui teed väiksema koguse pirukaid ja munapiima jääb üle - pane see õhukindlalt purki ja hoia külmkapis, et seda järgmisel päeval uuesti pirukate tegemiseks kasutada, või sega ülejääk omleti- või pannkoogitaignasse.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.