Go Back
gluteenivabad banaanimuffinid toidublogija Kristi Rebane

Gluteenivabad banaaniumuffinid

Lihtsatest koostisosadest valgurikkad muffinid valmivad mugavalt õhkfritüüris ja on idekad tegusat päeva alustama.
Hommikusöök
8 tk

Vaja läheb
  

  • 2 keskmist küpset banaani
  • 2 muna
  • 150 g täisterakaerahelbeid
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl kaneeli
  • 150 g Tere Natural maitsestamata jogurtit
  • 50 g tumedat šokolaadi

Tee nii
 

  • Suru banaanid kahvliga tükiliseks püreeks.
  • Lisa kloppides munad.
  • Sega juurde kuivained: kaerahelbed, sool, küpsetuspulber ja kaneel.
  • Lisa ka jogurt ning viimasena hakitud šokolaad.
  • Lase taignal 5-10 minutit seista, tõsta silikoonvormidesse ja küpseta õhkfritüüris küpsetusrežiimil 160 kraadi juures 25 minutit.

Nipid

Gluteenivabade muffinite jaoks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid.
Lisatud suhkruta muffinid - saad, kui jätad šokolaadi välja. Ka nii on muffinid väga maitsvad. 
Katseta šokolaadi asemel ka teiste lisandite, näiteks pähklite või seemnetega. oovi korral jä šokolaadi retseptist välja jätta - nii saad ilma lisatud suhkruta väga maitsvad muffinid.
Mida küpsemad banaanid on - seda magusamad muffinid tulevad. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.