Gluteenivabad banaani-kaerahelbeküpsised õhkfritüüris
Lihtsad kaeraküpsised, mis valmivad ilma suhkruta ning mugavalt õhkfritüüris.
- 1 suur või 1,5 väiksemat banaani
- 1 muna
- 90 g kiirkaerahelbeid
- 30 g metspähkleid
- 20 g rosinaid
- 0,5 tl kaneeli
Suru banaan kahvliga tükiliseks püreeks.
Lisa muna, kaerahelbed, jämedalt hakitud pähklid, pestud rosinad ja kaneel ning sega taignaks. Lase 10-15 minutit taignal seista, et kaerahelbed saaksid paisuda.
Tõsta õhkfritüüri põhja küpsetuspaberiribadele lusikada taignakuhjakesed ning küpseta 165 kraadiga küpsetusrežiimil 12-14 minutit, kuni küpsised on kuldsed.
Gluteenivabadeks küpsisteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid.
Mida küpsem banaan - seda magusamad küpsised saad.
Lisandite osas - lase oma fantaasial lennata! Metspähklite-rosinate asemel võid lisada ka teisi kuivatatud puuvilju (pese need enne läbi), teisi pähkleid-seemneid või hoopis šokolaaditükke või külmkuivatatud marju. Mõnusalt mekivad küpsistes ka riivitud tsitrusekoor, pähklinugat ning kookoshelbed.
Katseta kogustega - et paika timmida just sinu õhkfritüüri mahtuv küpsiste arv. Minu Tefali Easi Fry Grill & Steam õhkfritüüri (6,5 l küpsetuskorvi suurus) mahuvad selle retsepti järgi tehtud küpsised täpselt ära.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.