Go Back
Gluteenivaba pirni-sinihallitusjuustu pirukas

Gluteenivaba pirni-sinihallitusjuustu quiche

Pirnide magusus ning sinihallitusjuustu pikantsus täiendavad ja tasakaalustavad teineteist imeliselt. Siin seda kõike õhukesel gluteenivabal põhjal lahtise piruka ehk quiche'i näol.
Soolane ja soe
26 cm pirukavorm

Vaja läheb
  

Gluteenivaba pirukapõhi

  • 100 g külma võid
  • 1 suur muna
  • 150 g toortatrajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola

Täidis

  • 75 g sinihallitusjuustu
  • 2-3 pirni
  • 3 dl kohvikoort või (vahu)koore-piima segu
  • 3 muna
  • 1 tl tüümiani
  • värskelt jahvatet musta pipart
  • väike peotäis riivjuustu

Tee nii
 

Põhja jaoks

  • Blenderda kõik põhja koostisosad omavahel ühtlaseks taignaks.
  • Tõsta küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi ning suru ühtlase kihina põhja ning 2-3-cm kõrguselt äärtesse. Kui tainas on liiga kleepuv, tõsta see veidikeseks külmkappi tahenema. Jahedat tainast on kergem laiali suruda. 
  • Torgi põhi kahvliga auguliseks ning jäta koos vormiga vähemalt tunniks (kuni üle öö) külma seisma. Nii saab tainas muredam.

Täidiseks

  • Lõika pirnid pooleks, uurista südamik välja ning viiluta. 
  • Klopi munad koorega lahti, lisa tüümian. 

Pane pirukas kokku

  • Eelküpseta põhja 10-12 minutit 180 kraadi juures pöördõhuga. 
  • Murenda põhjale sinihallitusjuust, tõsta juustule pirnid, vala kooreseguga üle ning puista peale riivjuust. Lisa kõige peale paar veskikeerdu musta pipart. 
  • Küpseta quiche'i 35-40 minutit, kuni pirukas on jumekas ja täidis on tahenenud. 

Nipid

 
GV koogi jaoks - kasuta gluteenivaba märgisega toortatrajahu.
LV koogi jaoks - kasuta laktoosivaba võid, sihihallitusjuustu, riivjuustu ning koort ja/või piima. Laktoosivaba sinihallitusjuustu (nii LV kui ka vähendatud laktoosiga) olen märganud siiani ainult Prismas. 
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.