Go Back
Gluteenivaba ricotta kook toidublogija Kristi Rebane

Gluteenivaba kookose-laimi ricotta-kook

Põhjata lihtne kook laseb kookosel särada ning on tänu ricotta'le mõnusalt kohupiimane ja mahe.
Kook
24 cm vorm

Vaja läheb
  

  • 600 g ricotta't
  • 4 suurt muna
  • 1,5 laimi mahl
  • 100 g suhkrut
  • 85 g kookoshelbeid
  • 40 g tärklist
  • 30 g mandlijahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Tee nii
 

  • Klopi ricotta munadega ühtlaseks.
  • Lisa laimimahl, suhkur, kookoshelbed ja sega läbi.
  • Lisa tärklis, mandlijahu ning küpsetuspulber ja sega uuesti ühtlaseks.
  • Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäivasse vormi ning silu spaatliga pealt ühtlaseks.
  • Küpseta ilma pöördõhuta 180 kraadi juures u 35 minutit, kuni kook on küps. Lase jahtuda.

Nipid

Minule meeldivad kohupiimakoogid kõige rohkem külmkapikülmalt järgmisel päeval, aga teistele meeldivad kohupiimakoogid just ahjusoojalt. See kook on hea nii kohe kui ja jahtunult, nii et naudi täpselt oma maitse järgi!
Serveeri niisama või näiteks maasika või vaarika toormoosiga. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.