Brasiilia juustukuklid ehk pão de queijo
Gluteenivabad kuklid maitsevad parimalt soojalt ning sobivad eriti hästi just suupistelauale.
- 1,5 dl piima või taimset jooki
- 0,5 dl vett
- 3 sl oliiviõli
- 1 tl soola
- 200 g tapiokitärklist ehk -jahu
- 1 suur muna
- 100 g meelepärast riivjuustu
Kuumuta piim koos vee, oliiviõli ja soolaga keemiseni ning vala keev vedelik korraga tärklisele. Kui sul on seisumikser, siis kasuta seda ning mõõda tärklis juba varem miksri kaussi.
Sega puulusika või seisumikesri universaalse segajaga (parema nime puudumisel, selline) umbes pool minutit kuni minut, kuni saad tihke ühtlase taigna. Lisa muna ning sega, kuni see on ühtlaselt taignasse jaotunud.
Viimasena lisa juust ja sega läbi. Tainas võib jääda veidi tükiline.
Vormi taignast märgade kätega umbes aprikoosi suurused pallikesed ning küpseta küpsetuspaberiga kaetud plaadil 180 kraadi juures pöördõhuga 25 minutit, kuni kuklid on kerkinud ning kuldsed. Lase kuklitel avatud ahjuuksega 5 minutit jahtuda, muidu võivad kuklid lössi vajuda. Serveeri kuumalt. Jahtunud kuklid soojenda enne söömist uuesti üles.
LV kuklite jaoks - kasuta laktoosivaba piima ning juustu.
Väikeste ampsukuklite jaoks - vormi poole pisemad pallikesed ning lühenda küpsetusaega 5-8 minuti võrra.
Valmista ka kuumaõhufritüüris - vali võimalusel küpsetusrežiim / koogi küpsetamise režiim (minu isendi menüüs muffini pildiga) ning küpseta 160 kraadi juures 20 minutit. Antud retsepti kogusega saad keskmise masina puhul 2 masinatäit.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.