Go Back
Brasiilia juustukuklid pão de queijo

Brasiilia juustukuklid ehk pão de queijo

Gluteenivabad kuklid maitsevad parimalt soojalt ning sobivad eriti hästi just suupistelauale.
Leib-sai
10 kuklit

Vaja läheb
  

  • 1,5 dl piima või taimset jooki
  • 0,5 dl vett
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 tl soola
  • 200 g tapiokitärklist ehk -jahu
  • 1 suur muna
  • 100 g meelepärast riivjuustu

Tee nii
 

  • Kuumuta piim koos vee, oliiviõli ja soolaga keemiseni ning vala keev vedelik korraga tärklisele. Kui sul on seisumikser, siis kasuta seda ning mõõda tärklis juba varem miksri kaussi.  
  • Sega puulusika või seisumikesri universaalse segajaga (parema nime puudumisel, selline) umbes pool minutit kuni minut, kuni saad tihke ühtlase taigna.
  • Lisa muna ning sega, kuni see on ühtlaselt taignasse jaotunud. 
  • Viimasena lisa juust ja sega läbi. Tainas võib jääda veidi tükiline.
  • Vormi taignast märgade kätega umbes aprikoosi suurused pallikesed ning küpseta küpsetuspaberiga kaetud plaadil 180 kraadi juures pöördõhuga 25 minutit, kuni kuklid on kerkinud ning kuldsed. Lase kuklitel avatud ahjuuksega 5 minutit jahtuda, muidu võivad kuklid lössi vajuda. Serveeri kuumalt. Jahtunud kuklid soojenda enne söömist uuesti üles. 

Nipid

LV kuklite jaoks - kasuta laktoosivaba piima ning juustu. 
Väikeste ampsukuklite jaoks - vormi poole pisemad pallikesed ning lühenda küpsetusaega 5-8 minuti võrra.
Valmista ka kuumaõhufritüüris - vali võimalusel küpsetusrežiim / koogi küpsetamise režiim (minu isendi menüüs muffini pildiga) ning küpseta 160 kraadi juures 20 minutit. Antud retsepti kogusega saad keskmise masina puhul 2 masinatäit. 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.