Go Back
Šokolaadikorvid toidublogija Kristi Rebane

Apelsini-šokolaadikorvid

Tummised ning hõrgud korvikesed, mis sobivad ideaalselt tassi kohvi kõrvale.
Kook
4 10-cm korvikest

Vaja läheb
  

Korvikesed

  • 110 g kaerahelbeid
  • 50 g külma võid + vormide määrimiseks
  • 33 g vedelat mett
  • näpuotsatäis soola

Šokolaaditäidis

  • 100 g vahukoort
  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 25 g piimašokolaadi
  • 1 sl apelsinimahla
  • 2 tl apelsini riivitud koort
  • 20 g mett
  • 15 g külma võid
  • kaunistuseks kakaopulbrit ja apelsinikoort

Tee nii
 

Korvikesed

  • Blenderda kaerahelbeid pulse-režiimil, kuni need moodustavad õhulise puru, aga mitte päris jahuks.
  • Lisa või, mesi ja sool ning surista pulse-režiimil ühtlaseks. Suru puru õhukeselt võitatud vormide põhja ja äärtesse.
  • Torgi põhjad kahvliga auguliseks ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit, kuni põhjad on pealt helekuldsed.

Täidis

  • Kuumuta vahukoor peaaegu keemiseni ning vala peenelt tükeldatud šokolaadidele. Lase minutike seista ning sega läbi.
  • Lisa apelsinimahl ja riivitud koor, mesi ning viimasena, kui täidis on enam-vähem toatemperatuuril, ka külmad võitükid. Sega ühtlaseks.
  • Jaga täidis korvidesse ning kaunista meelepäraselt. Lase enne vormidest välja võtmist täielikult jahtuda ja taheneda. Hoia serveerimiseni külmkapis.

Nipid

Gluteenivabadeks korvikesteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid. 
Võimalusel kasuta maheapelsine.
Tavalised poeapelsinid - küüri sooja vee ja soodaga üle, et koor taimekaitsevahenditest jms jamast võimalikult puhtaks saada. 
Tsitruselistest saad paremini mahla kätte - kui viljad on toasoojad ning rullid neid veidi peopesaga laual. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.